Specialiteiten Rhodos
Dranken (Potá)
Frappé: Koude, schuimige opgeklopte oploskoffie
Retsína: Droge witte wijn of rosé met de hars van aleppoden gekruid
Soúma: Lokale brandewijnvariant die in andere delen van Griekenland ook wel; Rakí of Tsípouro wordt genoemd
Gerechten (Fajitó)
Briám: Ratatouille met veel aubergines en olijfolie Dolmádes: (Meestal warme) gevulde wijnbladeren in een ei-citroensaus (zie foto) Fáva: Een puree gemaakt van gele erwten Jemistés: Paprika, courgette of tomaat gevuld met rijst en gehakt Kakaviá: Een vissoep waarbij de gast zelf de vis mag uitzoeken. Deze wordt in een bouillon gekookt en daarna apart opgediend Kidónia: Rauwe mosselen Marídes: Knapperig gebakken sardines die met graat, kop en staart worden gegeten Paidákia: Boven houtskool gegrilde lamskoteletten Revithókeftédes: Soort pannenkoek of kroket van kikkererwtenmeel Stifádo: Een stoofschotel van (meestal) rundvlees met sjalotjes in een gekruide tomatensaus met kaneel